Haberler      English      العربية      Pусский      Kurdî      Türkçe
  Ru.Haberler.Com - Последние новости
ПОИСК В НОВОСТЯХ:
  Главная страница 23/04/2024 18:57 
News  > 

Журналисты в секторе Газа: Израиль объявил войну СМИ

16.05.2021 13:27

Сотрудники СМИ информируют мировое сообщество о преступлениях Израиля в Палестине.

İsrail tarafından Gazze'de yıkılan basın ofislerinin temsilcileri, Tel Aviv yönetiminin medya mensuplarına savaş açtığını, ihlallerini dünyaya duyuran tüm sesleri susturma politikası uyguladığını ifade ediyor.

İsrail ordusunun, dün Gazze Şeridi'nde içinde ABD merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ile Katar merkezli Al Jazeera televizyon kanalının ofislerinin olduğu binanın vurulacağı uyarısında bulunmasından bir süre sonra savaş uçakları yüksek katlı binayı yerle bir etti.

Al Jazeera'nın Gazze Muhabiri Vail ed-Dahduh, İsrail ordusunun bina sakinlerine bir saatlik süre tanıdığını söylemişti. Ayrıca Al Jazeera televizyonu yaptığı yayında söz konusu bina sahibi ile İsrail istihbaratından bir subayın telefon görüşmesini ekranlara yansıtmıştı.

Doktor muayenehaneleri, avukatlık büroları ve konutların da bulunduğu binada Gazze'deki birçok bölgeye internet hizmeti sağlayan kuleler de yer alıyordu.

Gazze'de ofisleri bulunan medya kuruluşlarının muhabirleri ve temsilcileri AA muhabirine binaya yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

"Gazetecilere açık bir tehdit"

Al Jazeera'nın Gazze muhabirlerinden Hişam Zakkut, basın ofislerinin bulunduğu binanın bombalanmasının Filistinli gazetecilere bir tehdit mesajı içerdiğini dile getirdi.

Zakkut, "Ofisimizin bulunduğu binayı ve basın bürolarının bulunduğu diğer binaları hedef almak, İsrail ordusundan Filistinli gazetecilere net bir mesaj ve açık bir tehdittir." dedi.

Gazze'deki bombalanma görüntüsünün tüm dünyaya nakledilmesinin İsrail'i zor durumda bıraktığını aktaran Zakkut, bombardımana rağmen Gazze'de, Filistin topraklarında ve İsrail'de olup biten gerçekleri ortaya çıkarmaya devam edeceklerini vurguladı.

Zakkut, İsrail istihbaratının, ekipmanları binadan çıkarmak için kendilerine yeterli zaman vermeyi reddettiğini söyleyerek, şunları aktardı:

"Binayı tahliye etmemiz için uyarı yapıldığında, bazı arkadaşlarımız canlı yayına bağlı halde binayı terk etmek zorunda kaldı. Ekipmanlarımızı dahi alamadık. Ama buna rağmen olayları veriyoruz ve gerçeği anlatmamıza engel olamayacaklar, devam edeceğiz."

"Herkes hedef alınmadan önce binadan ayrılmak için koşuyordu"

AP muhabiri Faris el-Gul da İsrail'in "coğrafi koordinatlar" hakkındaki bilgisine rağmen ajansın ofisinin bulunduğu binayı hedef almasına şaşırdığını ifade etti.

Binanın hedef alınacağı bilgisinin geldiği ve tahliyenin başladığı ilk dakikanın şok edici ve dehşet verici olduğunu söyleyen Gul, "Herkes hedef alınmadan önce binadan ayrılmak için çığlık atıyor ve koşuyordu." diye konuştu. -



 
Latest News





 
 
Top News