Haberler      English      العربية      Pусский      Kurdî      Türkçe
  Ru.Haberler.Com - Последние новости
ПОИСК В НОВОСТЯХ:
  Главная страница 26/04/2024 01:12 
News  > 

важный союзник НАТО в борьбе с терроризмом

11.09.2019 16:35

Генсек Североатлантического альянса дал высокую оценку шагам Анкары по борьбе с преступностью.

Турция была и остается важным союзником НАТО в борьбе с терроризмом. Об этом заявил генсек Североатлантического альянса Йенс Столтенберг на церемонии поминовения памяти жертв терактов 11 сентября в штаб-квартире НАТО в Брюсселе.

По словам Столтенберга, Турция является одной из ведущих стран в борьбе с терроризмом, в том числе в Афганистане.



Генсек НАТО сообщил, что провел телефонный разговор с главой МИД Турции Мевлютом Чавушоглу, который подтвердил решимость Анкары в борьбе с международной преступностью.



«Анкара играет основную роль в борьбе с террористами в Ираке и Сирии. Без вклада Турции добиться успехов в борьбе с ДЕАШ было бы очень сложно»,- констатировал Столтенберг.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye, terörle mücadele kapsamında geçmişte de şimdi de çok önemli bir müttefik olmuştur." dedi.

Stoltenberg, NATO karargahında, ABD'de 18 yıl önce düzenlenen 11 Eylül terör saldırılarını anma töreninin ardından basının sorularını cevapladı.

Türkiye'nin terörle mücadeleye ne tür bir katkı sunduğunun sorulması üzerine Stoltenberg, "Türkiye, terörle mücadele kapsamında geçmişte de şimdi de çok önemli bir müttefik olmuştur. " diye konuştu.

Stoltenberg, Türkiye'nin özellikle Afganistan'da terörle mücadelede öncü ülkelerden biri olduğunu kaydederek bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, Afganistan'a olan kararlılığı teyit ettiklerini ifade etti.

Türkiye'nin Irak ve Suriye'de DEAŞ'la mücadele konusunda da temel rol üstlendiğini belirten Stoltenberg, "Türkiye'nin katkıları ve sağladığı altyapı olmadan, DEAŞ'a karşı söz konusu başarıları elde etmek çok daha zor olurdu." ifadesini kullandı. -



 
Latest News





 
 
Top News